Prevencinė paskaita: mokinių pareigos ir atsakomybė už nederamą elgesį

Spalio 18 d. mūsų mokyklos 5–10 klasių mokiniai dalyvavo prevencinėje paskaitoje, kurią vedė Vilniaus rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Violeta Vitlickaja-Zubanova ir Zariana Raizgytė. Šio susitikimo tikslas – skatinti mokinius suprasti savo teises ir pareigas, taip pat padėti išvengti nederamo elgesio tiek mokykloje, tiek už jos ribų.

Paskaitos metu pareigūnės aptarė pagrindinius teisės pažeidimus bei išaiškino kokia atsakomybė gręsia už netinkamus veiksmus. Ypatingas dėmesys buvo skirtas drausmės svarbai mokykloje, pabrėžiant, kad kiekvienas mokinys turi laikytis nustatytų taisyklių, gerbti kitus bei puoselėti draugišką aplinką.

Diskutuota ir apie prekybos žmonėmis pavojus – tai tema, kuri aktuali ne tik suaugusiems, bet ir jaunimui. Pareigūnės aiškino, kaip išvengti pavojingų situacijų ir apsisaugoti nuo manipuliacijos.

Šios prevencinės paskaitos yra svarbios ne tik dėl teisinės atsakomybės žinojimo, bet ir dėl galimybės stiprinti mokinių savimonę bei pilietiškumą. Tai padeda mokiniams geriau suprasti, jog jų elgesys turi pasekmių, ir skatina atsakingai elgtis tiek mokykloje, tiek už jos ribų.

Naujienos2024.10.18