Vilniaus rajono mokyklų dalyvavimas projekte – stipriname savivaldą ir mokinių įsitraukimą

Mūsų mokyklos vyresnių klasių mokiniai aktyviai įsitraukė į Vilniaus rajono savivaldybės organizuotą dalyvaujamojo biudžeto projektą, skirtą skatinti mokinių iniciatyvas. Šio projekto tikslas – skatinti mokinių iniciatyvumą, lavinti finansinio raštingumo ir verslumo įgūdžius, bei gilinti jų žinias apie mokyklos biudžeto formavimą. Taip pat svarbu, kad šios iniciatyvos prisideda prie mokinių įtraukimo į sprendimų priėmimo procesus, skatina juos aktyviai dalyvauti mokyklos gyvenime ir kurti atvirą, draugišką bendruomenę.

Projekto metu mokiniai turėjo galimybę pateikti savo idėjas, kaip būtų galima panaudoti projekto lėšas. Buvo pasiūlytos net trys iniciatyvos, iš kurių mokiniai balsavimo būdu išsirinko vieną – išvyką į Šiaulius.

Dalyvavimas tokiuose projektuose teigiamai veikia mokyklos bendruomenės santykius ir prisideda prie demokratinės sprendimų priėmimo kultūros formavimo. Mokinių aktyvus dalyvavimas projektinėse veiklose stiprina atsakomybės jausmą, ugdo lyderystės ir bendradarbiavimo įgūdžius, kurie yra svarbūs ne tik mokykloje, bet ir tolimesniame gyvenime.

Dėkojame visiems mokiniams, kurie aktyviai teikė pasiūlymus ir generavo idėjas, prisidėdami prie šios vertingos patirties formavimo!

Naujienos2024.09.30