7-8 klasių mokinių edukacinė-pažintinė išvyka „Lobių paieškos Europos parke“

Rugsėjo 13 dieną 7 ir 8 klasių mokiniai su klasės vadovais Liucija Jastramskiene ir Božena Kilniene leidosi į pažintinę-edukacinę išvyką – „Lobių paieškos“ Europos parke. Tai buvo ne tik įdomus ir smagus užsiėmimas, bet ir puiki proga plėtoti įvairias dalykines ir asmenines mokinių kompetencijas už klasės ribų, stiprinant mokinių gebėjimą dirbti komandoje, įveikti iššūkius ir gilinti žinias apie meno ir kultūros svarbą.

Edukacinės išvykos yra itin reikšmingos mokinių mokymosi procesui. Patirtinės veiklos gamtoje ir netradicinėse aplinkose suteikia vaikams galimybę plėsti savo akiratį, skatinti kūrybiškumą ir kritinį mąstymą. Be to, komandos formavimo veiklos, tokios kaip lobių paieška, padeda ugdyti bendravimo, bendradarbiavimo ir problemų sprendimo įgūdžius. Šios išvykos metu mokiniai turėjo galimybę atrasti meno kūrinius, paslėptus parko erdvėse, spręsti užduotis ir ieškoti „lobio“, kas skatino susitelkti, bendrauti tarpusavyje ir veikti vieningai.

Po įdomios ir aktyvios edukacijos mokiniai atsipalaidavo ir dalinosi įspūdžiais Hezburger greito maisto restorane. Skanių užkandžių pertraukėlė buvo puiki proga dar kartą aptarti nuotykius, praleistus ieškant „lobio“, bei dar labiau sustiprinti mokinių bendruomeniškumo jausmą.

Dėkojame mokytojams už kruopščiai suplanuotą ir įdomią dieną bei gebėjimą organizuoti iššūkius, kurie lavina mokinių socialinius ir emocinius įgūdžius!

Naujienos2024.09.13