Sėkmingai mokslų pradžiai!

Rugsėjo 12 dieną mokyklos direktorė Renata Starenkienė iškilmingai įteikė mokyklines priemones, kurios padės pirmokams su šypsena žengti į mokslo pasaulį. Kiekvienas vaikas gavo dėžę, kurioje tilpo spalvinga kuprinė ir didžiausias reikalingų mokyklinių reikmenų komplektas, būtinas tiek pamokoms, tiek popamokinei veiklai. Pirmokai, neslėpdami savo nuoširdaus džiaugsmo, su pasitenkinimu apžiūrėjo kuprinių turinį.

Mokyklines priemones finansavo Lenkijos Respublikos Švietimo Ministerija, vykdydama projektą, kurį organizavo Lenkijos Kalbos Plėtros Institutas „Kolbės pirmokų bonas Lietuvoje“. Projektą įgyvendina Jano Olszewskio vardo fondas „Pagalba lenkams Rytuose“. Šis projektas ne tik padeda tobulinti mokinių mokymosi aplinką bet ir prisideda prie lenkų tautinės mažumos išsaugojimo Lietuvoje, stiprinant jų tautinį tapatumą, puoselėjant kalbą ir tradicijas.

Dėka tokių iniciatyvų mūsų mažiausieji ne tik gauna būtinų mokyklinių priemonių, bet ir jaučiasi remiami bei vertinami nuo pat savo mokymosi kelionės pradžios. Nuoširdžiai dėkojame Krystynai Dzierżyńskai, Lenkų mokyklų mokytojų asociacijos Lietuvoje „Macierz Szkolna“ prezidentei, už atsidavimą ir rūpestį mūsų mokiniais. Tikime, kad šios mokyklinės priemonės bus vertinga parama jų kasdieniniame mokymosi procese ir padės siekti akademinių aukštumų.

Naujienos2024.09.12