2024 metų pirmosios pagalbos teikimo varžybos

Birželio 14 dieną mūsų mokykloje vyko pirmosios pagalbos teikimo varžybos, kuriose dalyvavo keturios Vilniaus rajono mokyklos: Sudervės Mariano Zdziechovskio pagrindinė mokykla, Paberžės Šv. Stanislovo Kostkos gimnazija, Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazija ir Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazija. Šis ypatingas renginys buvo organizuotas Piotro Pozlevičiaus, fundacijos „Na Obcej Ziemi” prezidento.

Varžybos vyko keliais etapais, kuriuose mokiniai turėjo galimybę pademonstruoti savo teorines žinias ir praktinius pirmosios pagalbos teikimo įgūdžius. Kiekviena komanda, sudaryta iš penkių mokinių, turėjo susidoroti su labai realistiškomis kritinių situacijų simuliacijomis.

Komandų kapitonai sprendė testus, kuriuose buvo tikrinamos jų teorinės pirmosios pagalbos teikimo žinios. Komandos turėjo suteikti pagalbą nukentėjusiesiems inscenizuotose situacijose, tokiose kaip nelaimė žaidimų aikštelėje, kritimas iš aukščio ir eismo įvykis.

Geriausiai pasirodė Paberžės Šv. Stanislovo Kostkos gimnazijos komanda, laimėjusi pirmąją vietą dėl puikaus komandinio darbo ir labai tiksliai atliktų užduočių. Antrąją vietą užėmė Sudervės Mariano Zdziechovskio pagrindinės mokyklos komanda, trečiąją – Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazijos komanda, o ketvirtąją – Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos mokiniai. Tikime, kad įgyta patirtis prisidės prie didesnio pasitikėjimo savimi sprendžiant iššūkius ir netikėtas situacijas.

Nuoširdžiai dėkojame Piotrui Pozlevičiui bei fundacijai „Na Obcej Ziemi” už šio vertingo renginio organizavimą. Taip pat dėkojame mokytojams ir mokiniams, dalyvavusiems varžybose, už jų įsitraukimą ir norą įgyti naujų įgūdžių. Ypatingai dėkojame Lenkijos Respublikos ambasadai Vilniuje už atminimo dovanėlių finansavimą.

Sveikiname visus dalyvius ir su nekantrumu laukiame sekančių pirmosios pagalbos teikimo varžybų.

 

Naujienos2024.06.14